lördag 17 oktober 2009

Vi sjukas bön till regeringen !!!

Vi sjuka i dagens Sverige som är på väg mot en utförsäkring, och dom som redan blivit ut försäkrade håller på att tappa livsviljan och tron på en framtid helt och hållet, vi är helt knäckta och mår sämre än vi någonsin gjort, och vi är många.
Vi har protesterat, mailat till er medlemmar i regeringen, och bett om svar på våra frågor, konkreta svar, bett er ta det lugnt och tänka om ert beslut angående dom nya reglerna i sjukförsäkringen och överväga att ta en annan bättre väg.

Men vi får inga svar, ni struntar totalt i oss alla som sitter ute i landet och lider värre än vad vi någonsin gjort, nu när den största tryggheten vi har , nämligen vår försörjning tas ifrån oss.
Inte ens försäkringskassan hinner med i er framfart att som vi sjuka tycker, fullfölja er utrensning på sjuka människor.
Ni är inte ens intresserade att lyssna på oss som faktiskt lever i verkligheten och som blir drabbade av detta övergrepp.
Ni verkar tycka det är viktigare att det ser bra ut i statistiken än att bry er om människorna det drabbar.
Vi får ingen medkänsla, eller sympati överhuvudtaget, vi bemöts bara av en iskall tystnad ,medan vi nu går igenom en av dom värsta "övergreppen" som en grupp människor någonsin blivit utsatt för från en regering i modern tid i Sverige.

Det finns så mycket vi kan berätta, om ni bara tar er tid att lyssna.

Alla som är sjuka i dag ställer sig frågorna:

Hur ska vi överleva om vi är för sjuka för att jobba men enligt försäkringskassan för friska att vara sjukskrivna ?

Hur ska vi överleva ? hur ska vi kunna försörja oss själva och våra barn? hur ska vi som har lån som vi haft sedan tiden vi var friska kunna betala dem om vi hamnar hos Socialen? dom tar ju inte hänsyn till lån, då hamnar vi automatiskt i en skuld fälla och får kronofogden efter oss för all framtid.

Detta är bara en liten del av alla frågor vi sjuka ställer oss i dag, och all denna press och psykiska misshandel som vi upplever i och med att vi förlorar vår försörjning, är ett ännu större hot mot vår chans till att bli friska igen en något vi någonsin råkat ut för.
Vi blir bara sjukare nu och håller på och tappar orken och livsviljan en efter en , många har redan gjort det, frid över deras minne.

Hur många fler än de ska behöva gå samma väg? hur många fler ska behöva bli sjukare än vad dom var innan detta kom? hur många fler ska behöva bli helt utslagna?
Hur många barn ska behöva lida för att deras föräldrar råkat blivit sjuka och nu mister sin försörjning?
Dom barnen hamnar automatiskt i ett utanförskap genom att deras föräldrar gör det, och hur kommer det gå för dom barnen, hur kommer deras framtid se ut ?
Anser ni att det är bättre att sjuka får leva på socialbidrag en sjukersättning??? Sjukbidrag bidrar väl med pengar till stadskassan genom att man betalar skatt av dem medans Socialbidraget är skattefritt.

Hur många fler innan ni i regeringen hör oss och väljer att ta en bättre väg ? en väg där vi får ordentlig rehabilitering som verkligen fungerar, men samtidigt får behålla vår sjukersättning tills vi blir friska.
Och dom som aldrig kommer bli friska igen måste få behålla sin ersättning för all framtid.

När man har med sjuka människor att göra kan man inte dra alla över en och samma kant,man kan inte sätta ett datum på när alla helt plötsligt ska bli friska, man måste visa hänsyn och respekt och behandla varje sjuk människa som en egen individ, och bedöma individen efter individens egna sjukdom och förmåga, och ge den hjälp och stöd därefter allt annat är omänskligt.
Gå ut och tala med dom sjuka, men framför allt lyssna och hör på våra berättelser innan ni tar sådana här orättvisa beslut som drabbar hjälplösa människor som inte ens bett om att hamna i den situationen dom är i nu.
Att inte göra det utan bara köra på som ni gör är att svika en stor del av folket, folket som ni har att tacka för att ni sitter där ni sitter i dag, och dom tackar ni genom att tvärtemot vad ni säger försätta i ett utanförskap för resten av deras liv.
Man ska väl bekämpa sjukdomarna inte dom sjuka !!!
Detta är ett jättestort svek mot alla sjuka, genom detta så säger ni rent ut att sjuka icke är önskvärda i samhället därav ska dom utrensas.
Hur kan man ens ha rätt att SJÄLA pengar som folk betalat genom skatter till sjukförsäkringen för att ha som trygghet just ifall man blir sjuk ???
Det är ju samma sak som att ni skulle stjäla vilka försäkringspengar som helst , och allt bara för att ge pengar till DOM SOM ÄR FRISKA OCH KAN ARBETA !!! försäkringsbedrägeri på högsta nivå är vad det är och det värsta är att ni ser ut att komma undan med det.
Dom som arbetar och är friska i dag verkar inte förstå vad som egentligen håller på att hända, och att detta även kommer gälla dom den dag dom blir sjuka.
Först då kommer poletten ramla ner och dom kommer stå där sjuka och bedrövade när dom inser att deras rättigheter som människor för länge sedan är borta.
För sjukdomar kommer alltid att finnas, dem kan ni inte lagstifta bort.
Det är sorgligt, man kan bara hoppas Svenska folket vaknar snart och protesterar.
Jag tycker detta strider mot mänskliga rättigheter, och påminner mycket om Nazisternas ut rensning av judarna.
Fast nu gäller det sjuka, i Sverige på 2000 talet, för detta kommer leda till många självmord vilket ni i regeringen kommer vara direkt ansvariga för med
era beslut.
Man undrar ju bara vad som kommer sen om ni får sitta kvar vid makten efter nästa val ???


Lämnar en länk till en sida där vi är många sjuka förtvivlade själar som träffas och pratar, besök den och begrunda det som skrivs, men ha också i åtanke alla sjuka människor därute som inte har tillgång till dator.
Som får sitta själva med sin frustration och förtvivlan och inte har någon att dela sin hjälplöshet med.


MVH

Marita Larsson Sjukskriven i verklighetens Sverige !!!